Yoğun ilgi gören IDEF'15 sona erdi

05 Mayıs 2015

IDEF 2015 12’nci ULUSLARARASI SAVUNMA SANAYİİ FUARI
AVRASYA BULUŞMASI

IDEF 2015 12’nci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı, Milli Savunma Bakanlığının himaye ve desteğinde, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfının yönetim ve sorumluluğunda, TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş.’nin organizasyonunda 05-08 Mayıs 2015 tarihleri arasında Büyükçekmece/ İSTANBUL’da açıldı.
Dünyamızda hızla değişen siyasi ortam, ekonomik ve sosyal belirsizlikler, silahlı çatışmalar, güvenlik ve savunma konularının önemini artırmıştır.
Bu gelişmelere bağlı olarak ülkelerin güvenliğinin sağlanabilmesi ve ulusal çıkarlarının korunabilmesi için, ülke silahlı kuvvetleri yüksek teknolojiye sahip savunma sistemlerine ihtiyaç duymakta ve dünya barışının korunması için, ülkelerin iş birliği önem kazanmaktadır.
Bu nedenle IDEF 2015 Fuarı’na, dost ve müttefik ülkelerin Savunma Bakanları ve üst düzey sivil ve askeri otoriteleri ile savunma teçhizatı ve tedariki alanında karar verici makamlar davet edilmiştir.

IDEF 2015 Fuarı vesilesiyle, 53 ülkeden 781 katılımcının yanı sıra dünyanın dört bir yanından savunma alanında görevli heyetler İstanbul’a gelmiştir. Fuara 76 ülkeden 18 Bakan, 19 Bakan Yardımcısı, 6 Genelkurmay Başkanı,  3 Genelkurmay II’nci Başkanı, 8Kuvvet Komutanı ve 15 Müsteşar ile çok sayıda sivil ve askeri tedarik makamı katılmaktadır.
Fuarda görüşme ofisi tesis edilen makamlarımız ile heyetler ve katılımcı yerli / yabancı savunma sanayii kuruluşları arasında yapılacak görüşmelerle önemli ticari bağlantılar kurulacaktır.
IDEF 2015 Fuarı’nda; Türk savunma sanayiinde gelinen seviyenin en önemli göstergesi olan, savunma sanayii firmalarımızın ürettikleri özgün savunma ürünleri sergilenmektedir.