TSKGV Genel Müdür Vekili Sadık Piyade'nin Konuşması

1987 yılında kurulan Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfının (TSKGV), Türk savunma ve havacılık sanayiinin lider şirketi konumundaki ve sermayesinin %50’den fazla payına sahip olduğu altı Vakıf Bağlı Ortaklığı, azınlık payına sahip olduğu altı İştiraki, Bağlı Ortaklıkların paylarından dolayı iki Dolaylı Bağlı Ortaklığı olmak üzere doğrudan veya dolaylı pay sahibi olduğu toplam 14 şirketi mevcuttur. Ayrıca Bağlı ortaklıklarının sahip olduğu diğer Bağlı Ortaklıkları, İştirakleri ve Şubeleri ile birlikte toplam 30 şirketi bulunmaktadır.

TSKGV, ulusal savunma sanayii şirketlerinin gelişmesi ve uluslararası rekabet gücünü artırması maksadıyla, 1993 yılından itibaren IDEF Uluslararası Savunma Sanayii Fuarlarını düzenlemektedir.

IDEF Fuarları başlangıçta ulusal savunma sanayiinin dünyaya tanıtılması amacına hizmet etmiştir. Ancak kısa sürede savunma, güvenlik, denizcilik, havacılık ve uzay sanayii alanlarında önemli bir uluslararası tanıtım, pazarlama ve iş birliği platformu olmuş, katılımcı firma ve heyet sayısı itibarıyla dünyanın en büyük beş savunma sanayii fuarından biri haline gelmiştir.

IDEF 2017 13’üncü Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı, 09-12 Mayıs 2017 tarihlerinde, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Millî Savunma Bakanlığı ev sahipliğinde, TSKGV Gn.Md.lüğü yönetim ve sorumluluğunda ve TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. organizatörlüğünde TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecektir.

TSKGV olarak, IDEF 2017 Fuarına katılmak üzere dünyanın dört bir yanından İstanbul’a gelecek olan tedarik makamlarını, savunma sanayii şirketlerini ve profesyonel ziyaretçileri görmekten büyük bir gurur duyacağız.

IDEF Uluslararası Savunma Sanayii Fuarlarına sürekli desteğiniz ve katılımınız için teşekkür ederim.

Sadık PİYADE
TSKGV Genel Müdür Vekili