TSK GÜÇLENDİRME VAKFI 30 YAŞINDA

TSKGV'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“TSK Güçlendirme Vakfı'nın kuruluş amacı; Ulusal harp sanayinin geliştirilmesi, yeni harp sanayi dallarının kurulması ve harp silah, araç ve gereçlerinin satın alınması suretiyle, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin savaş gücünün artırılmasına katkıda bulunmak üzere, milletimizin maddi ve manevi desteğini sağlamaktır.

Kuruluşunda sınırlı bir bütçeyle yola koyulan TSK Güçlendirme Vakfı, çalışmalarında en büyük desteği Büyük Türk Milleti’nden almıştır. Vakfımız, milletimizin dişinden tırnağından artırarak gönülden verdiği bağışları en verimli şekilde değerlendirmek üzere çalışmalarını büyük bir azim ve kararlılıkla sürdürmektedir.

Vakıf bugün,  sermayesinin %50'den fazla payına sahip olduğu 6 şirketin yanında 29 şirketin daha hissedarı konumundadır. Vakıf Bağlı Ortaklığı olan ASELSAN, TUSAŞ, ROKETSAN, HAVELSAN,  İŞBİR ve ASPİLSAN'ın 2016 yılsonu itibariyle; aktiflerinin toplamı 23 milyar TL, öz kaynaklarının toplamı 5,8 milyar TL,  satışları 7,8 milyar TL ve sözleşmeye bağlanmış projelerden kalan iş hacmi 22,5 milyar dolar seviyesine ulaşmıştır. Satışlarının %31'i ihracattır. Ayrıca yurtiçi alt yüklenicilere 2016 yılı itibariyle 1 milyar dolar tutarında ödeme yapılmıştır. AR-GE faaliyetleri için 2016 yılsonu itibariyle toplam 755 milyon dolar kaynak harcanmıştır.

TSK Güçlendirme Vakfı tarafından kuruluş kanunu ve Vakıf senedine göre, şirketleri ile birlikte elde ettiği gelirlerinin büyük bir bölümü Vakfın amaçlarına uygun olarak Türk Silahlı Kuvvetleri modernizasyon projelerine, geri kalan kısmı ise milli savunma sanayimizin geliştirilmesi ve savunma sanayiine yönelik üretim yapan Vakıf iştiraklerinin ve yeni sanayi tesislerinin yatırım finansmanında kullanılmak üzere tahsis edilmektedir.

Kurulduğu günden bugüne kadar Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyacı olan sistemlerin tedarik edilmesi amacıyla Kuvvet Komutanlıkları projelerine toplam 561 milyon TL tutarında kaynak aktarımı gerçekleşmiştir. 1993 yılından bugüne kadar Vakfın sorumluluğunda icra edilen IDEF Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı; bölgesinde birinci, dünyada da ilk beş fuardan biri konumundadır. En son düzenlenen IDEF'17 Fuarına 67 ülke ve 2 uluslararası kuruluştan 133 heyete mensup 637 heyet üyesi ile 50 ülkeden 820 firma iştirak etmiştir.”