Millî Savunma Bakanı Hulusi AKAR'ın Mesajı

30 Nisan – 03 Mayıs 2019 tarihleri arasında düzenlenecek olan IDEF 2019 Fuarı, bugüne kadar olduğu gibi, dünyanın dört bir yanından gelecek heyetler ve firmalar için bir buluşma noktası olacaktır. Millî Savunma Bakanlığı olarak, IDEF 2019 Fuarında uluslararası iş birliği imkânlarının daha da geliştirilmesi için her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.

Bilindiği gibi, savunma sanayii, teknolojinin yenilenmesi ve geliştirilmesinde diğer sektörler için öncü rolünü üstlenmektedir. Bu kapsamda IDEF 2019’da sergilenecek savunma, güvenlik, denizcilik, havacılık ve uzay sanayii alanlarındaki ürün ve sistemler savunma sanayii sektörü için olduğu kadar, diğer sektörlere de ilham kaynağı olacaktır.

Yüksek teknolojiye sahip savunma sanayii ürünlerinin yurt içinde ve yurt dışında tanıtılması ve pazarlanması da büyük önem arz etmektedir. Bu kapsamda dünyanın önde gelen tanıtım platformlarından biri olan IDEF’in katılımcı firmaların bu ihtiyaçlarına başarılı şekilde cevap vermeye devam edeceğine olan inancım tamdır.

Bunlardan daha da önemlisi, Fuara katılacak resmî heyetler ile Türk makamlar ve yerli/yabancı firmalar arasında kurulacak temasların, bölgesel ve küresel barışa da katkılarda bulunacak olmasıdır. IDEF, uluslararası savunma sanayii alanında çok sayıda ikili ve çok taraflı iş birliği görüşmelerine ve anlaşmalarına da ev sahipliği yapmaya devam edecektir.

Her zaman olduğu gibi, IDEF 2019 Fuarında da dost ve müttefik ülkelerin resmî heyetlerinin yanı sıra, savunma, güvenlik, denizcilik, havacılık ve uzay sanayii sektörlerinden firmalarını da İstanbul’da görmekten büyük mutluluk duyacağız.

Hulusi AKAR
                                                                                                                                                       Millî Savunma Bakanı