Millî Savunma Bakanı Hulusi AKAR'ın Mesajı

Tüyap Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfının (TSKGV) yönetim ve sorumluluğunda 1993 yılından beri düzenlenmekte olan IDEF Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı, başlangıçta ulusal savunma sanayiinin dünyaya tanıtılması ve uluslararası rekabet gücünü artırması amacına hizmet etmiştir. Kısa sürede savunma, güvenlik, denizcilik, havacılık ve uzay sanayii alanlarında önemli bir uluslararası tanıtım, pazarlama ve iş birliği platformu olmuş, katılımcı firma ve heyet sayısı itibarıyla dünyanın en büyük savunma sanayii fuarlarından biri haline gelmiştir.

Millî Savunma Bakanlığının ev sahipliğinde, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfının yönetim ve sorumluluğunda 1993 yılından itibaren iki yılda bir icra edilmekte olan IDEF’te (Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı); savunma, güvenlik, denizcilik, havacılık ve uzay sanayii alanlarında üretilen en modern araç, malzeme ve sistemler sergilenmektedir. Bu sayede söz konusu sektörlerdeki teknolojik gelişmeler; heyetler, firmalar ve ziyaretçiler tarafından takip edilebilmektedir. Bu işlevleri dolayısıyla IDEF, dünyanın en önemli uluslararası savunma sanayii iş birliği ve tanıtım platformlarından biridir.
30 Nisan – 03 Mayıs 2019 tarihleri arasında T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenecek olan IDEF 2019, bugüne kadar olduğu gibi, dünyanın dört bir yanından gelecek heyetler ve firmalar için bir buluşma noktası olacaktır.

Yüksek teknolojiye sahip savunma sanayii ürünlerinin yurt içinde ve yurt dışında tanıtılması ve ihtiyaç makamlarına sunulması da büyük önem arz etmektedir. Bu kapsamda dünyanın önde gelen tanıtım platformlarından biri olan IDEF’in, katılımcı firmaların bu gereksinimini başarıyla karşılamaya devam edeceğine olan inancım tamdır.

Bunlardan daha da önemlisi; Fuar’a katılacak resmî heyetler ile Türk makamlar ve yerli/yabancı firmalar arasında kurulacak temasların, bölgesel ve küresel barışa da katkılarda bulunacak olmasıdır. IDEF, uluslararası savunma sanayii alanında çok sayıda ikili ve çok taraflı iş birliği görüşmelerine ve anlaşmalarına da ev sahipliği yapmaya devam edecektir.

Millî Savunma Bakanlığı olarak savunma sanayiinde uluslararası iş birliğinin geliştirilmesine zemin hazırlayan IDEF 2019 vesilesiyle dost ve müttefik ülkelerin resmî heyetlerinin yanı sıra, bu sektörde faaliyet gösteren bütün firmaları da İstanbul’da görmekten büyük mutluluk duyacağımızı ve IDEF’in başarısı için her türlü desteği sağlamaya devam edeceğimizi belirtmek isterim.

Hulusi AKAR
                                                                                                                                                                    Millî Savunma Bakanı