IDEF'17 Geri Sayım Başladı

IDEF 2017, 13’üncü Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı, 9-12 Mayıs 2017 tarihlerinde, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, T.C. Milli Savunma Bakanlığı ev sahipliğinde, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV) yönetim ve sorumluluğunda, Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi, Büyükçekmece, İstanbul’da  hazırlanacaktır.

1993 yılından itibaren iki senede bir tekli yıllarda icra edilmekte olan IDEF Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı, katılımcı ülkeler arasında dostluk ve işbirliğinin geliştirilmesinde büyük bir rol oynamaktadır. Savunma sanayii ile doğrudan ve dolaylı ilişkili tüm sanayi dallarını kapsamakta olan IDEF, ülkemiz için olduğu kadar, diğer katılımcı ülkeler ile savunma sanayii şirketleri için de önemli bir tanıtım merkezi ve uluslararası pazar konumundadır. Katılımcı ülke, heyet ve firma sayısını yıllar itibariyle artıran IDEF, bölgemizin birinci, dünyanın ise en büyük beş savunma sanayi fuarından biri konumundadır.

2015 yılında hazırlanan fuara; 53 ülkeden 781 firma ve firma temsilcisi, 76 ülke ve 1 uluslararası kuruluştan aralarında 18 Bakan, 19 Bakan Yardımcısı, 6 Genelkurmay Başkanı, 3 Genel Kurmay II’nci Başkanı, 8 Kuvvet Komutanı ve 15 Müsteşar olmak üzere ülkelerinin savunma ihtiyaçlarının tedariğinden sorumlu makamlardan oluşan 493 üst düzey yabancı delegasyon katılmıştır. Fuar, toplam 110 ülkeden 59.715 profesyonel tarafından ziyaret edilmiştir.

MSB,  TSK ve Emniyet Genel Müdürlüğünden; Tedarik, Plan ve Prensipler Dairelerinden sorumlu 23 üst düzey tedarik makamı ile katılımcı firmalar, yabancı heyetler, üst düzey askeri ve sivil yetkililer arasında, 2.230 randevulu görüşme yapılmıştır. Bu bilgiler çerçevesinde IDEF Fuarının, Savunma Sanayi sektöründe, uluslararası platformda gerçekleştirilen en başarılı ve dikkat çeken organizasyonlar arasında yer aldığı bir kez daha kanıtlanmıştır.

IDEF’17 katılımcı ve ziyaretçilere savunma sanayi alanında teknolojik gelişmelerin takibi ve tedarik programlarında uluslararası iş birliği imkânlarının sunulduğu bir organizasyon olmaya devam edecektir. IDEF’17 ev sahipliğinde dost ve müttefik ülkelerin Savunma Bakanları'nın yanı sıra, Genelkurmay Başkanları, üst düzey sivil ve askeri otoriteleri, tedarik ve savunma teçhizatı alanında karar verici makamlar karşılıklı görüş alışverişinde bulunabilecekler, yerli ve yabancı sanayi kuruluşları, yapacakları görüşmelerle önemli ticari bağlantılar kurabileceklerdir.