IDEF 2017 13’ÜNCÜ ULUSLARARASI SAVUNMA SANAYİİ FUARI YOĞUN İLGİNİN ARDINDAN SONA ERDİ

IDEF 2017 13’üncü Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Milli Savunma Bakanlığı ev sahipliğinde, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı yönetim ve sorumluluğunda, TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. organizatörlüğünde 09-12 Mayıs 2017 tarihleri arasında Büyükçekmece/ İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde icra edildi.

Açılışı Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Binali Yıldırım tarafından gerçekleştirilen fuarı 67 ülke ve 2 uluslar arası kuruluştan 133 heyet, 637 heyet üyesi ziyaret etti. Fuara 1 Cumhurbaşkanı, 26 Bakan, 6 Genelkurmay Başkanı, 17 Bakan Yardımcısı, 5 Genelkurmay Başkan Yardımcısı, 10 Kuvvet Komutanı ve 14 Müsteşar ile çok sayıda sivil ve askeri tedarik makamı katıldı.

50 ülkeden 503’ü yabancı, 317’si yerli olmak üzere toplam 820 firma ve firma temsilciliğine ev sahipliği yapan fuarda, yerli ve yabancı katılımcı firmalar ile heyetler arasında gerçekleşen görüşmelerde önemli ticari bağlantılar kuruldu. İki yılda bir gerçekleştirilen ve 2017 yılında 13’üncüsü düzenlenen fuarda 2.240 adet randevulu görüşme ve stant ziyareti, 50 imza töreni gerçekleştirildi.
Ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği fuar; 116 ülkeden 60.754 yerli, 5.028 yabancı olmak üzere toplam 65.782 kişi tarafından ziyaret edildi.

IDEF 2017 Fuarı’nda; Türk savunma sanayiinde gelinen seviyenin en önemli göstergesi olan, savunma sanayii firmalarımızın ürettikleri özgün savunma ürünleri Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde, deniz unsurları ise Büyükçekmece Limanında sergilendi.